Reakcije Karimanovića posle presude Malčanskom berberinu

nova.rs/video/?ref=yt
Viši sud u Nišu osudio je danas na doživotni zatvor Ninoslava Jovanovića, poznatog kao "Malčanski berberin", povodom optužbi za kidnapovanje i zlostavljanje 12-godišsnje devojčice M.K. krajem 2019. godine. On je osuđen najtežom kaznom predviđenom domaćim Krivičnim zakonikom za krivična dela otmica i silovanje u produženom trajanju. Za otmicu devojčice je dobio 11 godina zatvora, dok je za silovanje osuđen na doživotnu robiju, pa mu je kao jedinstvena kazna izrečen doživotni zatvor. Ovo je prvi put da sud u Srbiji izrekao kaznu doživotnog zatvora, od kada je ova sankcija uvedena u naš pravni sistem i počela da se primenjuje od 1. decembra 2019. godine. Jovanović nije prisustvovao objavi presude, odnosno nije bio privođen iz pritvora u kome boravi tačno godinu dana, od hapšenja 5. januara prošle godine.
U sudnici su presudu pored brojnih novnarskih ekipa ispratili roditelji Jovanovićeve žrtve.Aleksandra Karimanović, majka devojčice koju je zlostavljao Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, izjavila je danas nakon izricanja presude da je srećna što je dobio doživotnu robiju, ali i dodala da Monika nikada neće biti dobro.
“Danas smo presrećni, završili smo sve. Napokon smo olakšali svoju dušu, lakše je i mojoj ćerki, olakšano je i svoj deci da se ovo nikada ne ponovi. Hvala sudu, hvala svima, policiji, hvala novinarima”, rekla je u dahu Aleksandra.
Pratite nas na:
www.nova.rs
nova.rs.officialpage
nova.rs_portal
novarsonline
Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!
Copying, re-uploading and illegally distributing this copyrighted work is strictly prohibited!

Коментара